Voorbereiding

leeftijd

Leeftijd

Indien uw leeftijd bij ons bekend is houden we hier rekening mee en zorgen voor optimale omstandigheden. Wij groeperen leeftijd als volgt: 10-14, 15-65 en 65+

gewicht passagiers

Gewicht

Het draagvermogen van de ballon hangt af van diverse faktoren waaronder de omgevings temperatuur.Voor elke vaart maken wij een zogenaamde "load-calculation".

kleding is het koud in de lucht

Kleding

Het is niet koud in de ballon. U draagt dezelfde kleding als u zou dragen bij een wandeling op diezelfde dag. Wel raden wij u aan stevige schoenen te dragen.

niet roken tijdens de vaart

Roken

Voor iedereen in de buurt van de ballon is in verband met veiligheid roken verboden. Wij vragen u daarom niet te roken vanaf het moment dat wij beginnen met het opbouwen van de ballon tot het inpakken.

ballon opbouwen samen met onze crew

Opbouwen / Inpakken

U bent onderdeel van het team. Tijdens het opbouwen / inpakken van de ballon gaan wij er van uit dat u ons meehelpt. Daarvoor krijgt u ter plaatse duidelijke instructies.

reis terug

Reis terug

Uw kennissen kunnen onze volgauto volgen tijdens de ballonvaart en beleven het avontuur met u mee vanaf de grond. U rijdt samen met uw kennissen terug naar huis.
tijdens het vertrek opstijgen en de lucht in

Vertrek

Zodra de ballon met warme lucht is gevuld staat de mand rechtop. Tijd voor de passagiers om in te stappen. Er zijn speciale gaten in de mand om een voet in te zetten.

tijdens de ballonvaart in de luchtballon

Vaart

Tijdens de vaart kunt u genieten van het uitzicht. Foto's maken en filmen mag. Wel is het raadzaam uw apparatuur tijdens de landing op te bergen in een tas.

de landing is altijd spannend

Landing

De piloot geeft aan dat de landing wordt ingezet. U bergt uw camera op en gaat in de positie staan zoals afgeproken voor aanvang van de vaart.

natuurlijk champagne na afloop

Champagne

Volgens eeuwenoud gebruik volgt voor een iedereen die voor de eerste keer vaart in een ballon de champagnedoop. Het hele team heft met u het glas op de goede afloop.

uw ballon certificaat

Certificaat

En natuurlijk wordt het geheel afgesloten met een certificaat als aandenken aan deze onvergetelijke ervaring onder het genot van een drankje.